Erotisch blog - Hoe begin je een gesprek over open relaties? (+ tips!)

Blog Tips om open relatie swingen te beginnen bespreken met partner communicatie eerlijkheid liefde basis trio

Een open relatie ontstaat natuurlijk niet zomaar. Daar gaat heel wat aan vooraf. In deze verhalende blogpost geef ik je de handvaten om makkelijker over onderwerpen als open relaties en swingen in gesprek te gaan. Ter illustratie schets ik een fictieve situatie. Lees ook zeker de tips aan het einde!

 

In gesprek gaan over een open relatie hoeft niet per se moeilijk te zijn. Weet je dat gerelateerde onderwerpen vaker voorbij komen dan je zou denken?

 

De zon staat hoog aan de hemel. Een zweetdruppel rolt uit mijn oksel en baant zich via mijn zij een weg naar beneden. Volgens de kalender is het bijna herfst, maar de temperatuur is er nog lang niet naar. In onze achtertuin zitten nog een zestal mensen. Ze zijn de laatste gasten van mijn verjaardagsfeest.

 

Ik ben in juli tweeëntwintig geworden. Juli is geen handige maand om jarig te zijn, vind ik. De helft van mijn vriendengroep is vaak al op vakantie terwijl de andere helft het druk heeft met voorbereidingen treffen omdat ze ook bijna gaan. Een paar jaar geleden besloot ik mijn verjaardag later in het jaar te vieren. Dat bevalt me uitstekend.

 

'Wie lust er nog een biertje?' Onmiddellijk worden er zes handen opgestoken.

‘Ze zouden ook eens nee zeggen, hè!’ Lachend komt mijn man vanuit ons huis naar buiten gelopen. In zijn handen houdt hij een krat met nog acht koude pilsjes. Het zijn de laatste.

‘Hebben jullie het trouwens al gehoord van Danny en Madelon?’ vraagt Valerie.

We schudden ons hoofd.

‘Uit elkaar!’ roept ze, ‘Madelon heeft een dikke scheve schaats gereden!’

Er klinken verbaasde en afkeurende geluiden. Die Madelon.

Nu het er toch over gaat is het niet vreemd om daar verder (en dieper) over van gedachten te wisselen.

 

Een uurtje later is iedereen vertrokken. We ruimen de meeste rommel gelijk op en gaan dan nog even samen buiten zitten.

‘Zullen we nog een wijntje doen?’ vraag ik.

Mijn man knikt. ‘Graag. Wist jij dat, van Madelon?’

Ik schud mijn hoofd. ‘Nee. Maar zo goed ken ik haar ook niet, hoor. Er gaan wel veel mensen vreemd, lijkt het.’

‘Klopt. Dat zal ook altijd wel zo blijven. Ik denk niet dat de mens van nature monogaam is.’

Ik laat zijn woorden even op me inwerken.

‘Hmm. Misschien niet, nee. Dat zou wel een hoop verklaren. Ben jij monogaam?'

 

Mijn man legt zijn hand in mijn nek en begint me liefdevol te masseren.

‘Ja, want dat hebben we samen zo afgesproken. Ik zal jou daarin nooit bedriegen, want daarvoor houd ik veel te veel van jou. Maar natuurlijk ben ik soms wel nieuwsgierig naar hoe seks met een ander zou zijn. Niet dat ik bij jou tekort kom hoor, integendeel!’


Ik begrijp wel wat hij zegt. Zelf kom ik natuurlijk ook wel eens leuke mannen tegen. Bovendien zou ik liegen als ik zeg dat ik helemaal niet benieuwd ben naar hoe het met een ander in bed zal zijn.

 

Wanneer jouw partner (overwegend) positief reageert, kunnen gevoelens gedeeld worden. Wees altijd eerlijk en oprecht. Alleen zo bouw je samen de noodzakelijke solide basis op.

 

Misschien komt het door de alcohol, of vanwege de lome warmte. Waarschijnlijk zelfs een gevolg van deze combinatie. Ineens vertel ik mijn man over mijn nieuwe, knappe collega.

‘Ik zou nooit iets met hem willen hoor’, verzeker ik hem, ‘maar ik vind hem lichamelijk best aantrekkelijk.’ 

 

Mijn man grinnikt. ‘Daar is helemaal niets mis mee. Hij boft maar dat zo’n leuke dame als jij hem begeert. Neem hem anders eens mee naar huis!’

Verbluft kijk ik hem aan. ‘Mee naar huis? Haha, hoezo, wil je een triootje doen?’

Mijn man haalt zijn schouders op. ‘Waarom niet? Lijkt me best geil.’

 

Tot slot: Belangrijke tips en overwegingen voor het bespreken van een open relatie met je partner.

 

Zou jij willen dat jouw relatie meer open is? Bedenk dan altijd eerst waarom je dit wilt. Een relatie die niet lekker loopt is geen basis voor een open relatie. Het belangrijkste is dat deze openheid een plezierige aanvulling kan zijn op een liefdevolle, gelukkige relatie. Laat het absoluut geen invulling (of erger nog, een redmiddel) worden van een ongelukkige relatie. 

 

Heb jij een leuke, gelukkige relatie en denk je dat swingen of een open relatie voor jullie kan werken? Ga dan zeker het gesprek eens aan. Besef wel dat deze gedachten al een tijdje in jouw hoofd rondzwerven, maar voor jouw partner vaak helemaal nieuw zijn. Gun je partner tijd om aan het idee te wennen en laat duidelijk merken dat je sowieso gelukkig bent met hem of haar (als je relatie echt goed is zal je partner dit ook weten), maar dat het je spannend lijkt om samen verder te ontdekken. Lees in dit geval ook mijn verhaal over onze eerste swingersdate: Erotisch verhaal - De eerste keer dat ik mijn man seks zag hebben - met een ander (1/2)

 

Succes!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.